14.4.2006

Pipossa on reikä!

Otin tänään Morelin leffailtaan mukaan kevätpiponi, koska en ole koko viikon aikana ehtinyt neulomaan sitä (voi kauheaa, minulla on liian vilkas sosiaalinen elämä!). Neule edistyi hyvin, kunnes loppuillasta havaitsin kamalan virheen. Pipoon on yhteen kohtaan tullut reikä! Olen ilmeisesti nostanut tai kiertänyt lankaa jossakin vaiheessa, eikä malliin kuulu mitään nostoja tai kiertoja. Siitä sen saa, kun vilkuilee leffaa eikä keskity olennaiseen. Purkaa en ala, onnistun aina tuhoamaan neuleeni vielä pahemmin jos puran enkä jätä virhettä paikalleen. Se on vain pieni reikä.

Oli jännittävä nähdä ensimmäisen kerran peräkkäin kaksi tuttua leffaa samalta aikakaudelta. Princess Briden (1987) olen nähnyt monesti vuosien aikana, Willowin (1988) innostuin aikoinaan katsomaan leffateatterissa kolmesti peräkkäin, mutten ole sen jälkeen nähnyt sitä. Kumpaakaan leffaa ei aika ole pahemmin syönyt. W oli parempi kuin muistinkaan, ja PB oli mahtavan näköinen DVD:ltä (omalta vanhalta videonauhaltani katsottuna se on aika sumuinen).

Siniset alku- ja lopputekstit ja ROUS:t (Rodents Of Unusual Size) esiintyivät molemmissa leffoissa (okei, W:ssa ne olivat jotain rottahirviökoiria). W:n musiikki oli iloinen sekoitus Star Warsin originaalitrilogiaa ja Indiana Jonesia. Leffaporukka näki siinä myös paljon yhtäläisyyksiä Sormustrilogian kanssa. Se oli jopa kuvattu osittain Uudessa Seelannissa (ja oli myös hienon näköinen elokuva etenkin maisemiltaan).

Ei kommentteja: